Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4378 kcal
Bílkoviny 67 g
Cukr 367 g
Tuky 286 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klasická varianta bramborového salátu s majonézou, které na svěžesti přidává řapíkatý celer.

Suroviny

brambory 1.5 kg
lojovité, varný typ A
mrkev 3 ks
velká
petržel 2 ks
celer 1
6 ks
nákladné okurky + lák
jablka 1 ks
menší, oloupané, zbavené jádřince
šalotka 1 ks
oloupaná
majonéza 360 g
hořčice dijonská 1 ČL
vejce 2 ks
vařená natvrdo, nemusejí být
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit; trvá to asi 20 minut. Částečně prochladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky.

2 Očistěte mrkev a petržel a rovněž je uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky. Potom nakrájejte nadrobno řapíkatý celer, okurky, jablko a šalotku – snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Vejce také nakrájejte na kostky. Majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a hořčicí.

3 Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad.

4 Pak opatrně podeberte rukama brambory naspodu mísy a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit nebo dosolit, a uložte ho do chladu rozležet. Nejlépe chutná připravený večer předem. Při podávání můžete na talíř pomocí 2 lžic vytvarovat ze salátu efektní noky.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit