Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy

Domácí tatarce a chipsům se nic nevyrovná!
Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka

Ingredience

    • 4 nakládané okurky, nasekané nadrobno
    • 2 lžičky kaparů
    • 150 g majonézy
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 300 g hovězí roštěnky v celku
    • olivový olej na potření masa
    • olej na smažení brambor
    • 400 g moučných brambor (varný typ C), oloupaných, nakrájených na plátky
    • 4–6 plátků žitného chleba
    • míchané klíčky na ozdobení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Na tatarku promíchejte okurky, kapary, majonézu, cibulky, petrželku, worcester, hořčici, osolte a opepřete. Dejte do chladničky.

2 Maso osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Rozpalte nepřilnavou pánev a maso opékejte 2 minuty po každé straně. Dejte do pekáče a pečte v troubě 6–8 minut, aby uvnitř zůstalo růžové. Vyndejte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout a pak šikmo nakrájejte na tenké plátky.

3 Mezitím rozpalte v hlubokém rendlíku nebo ve fritéze olej na smažení (na 180 °C). Po dávkách smažte brambory, vždy 1–2 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou lžící a dejte odkapat na papírové utěrky. Osolte. Chleby potřete tatarkou, na ni položte maso, pak dejte další tatarku a na to chipsy, klíčky, případně jarní cibulku.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlebíček tuňák, vejce & salsa verde

Chlebíček grilované kuře & ořechové pesto

Chlebíček prosciutto & Waldorf

Jak připravit skvělou domácí majonézu nebo tatarku?

REKLAMA

Přidat komentář