Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jitrničky s lepenicí

Do bramborového základu sice můžete přidat mléko, máslo či smetanu, ale lepenice je skvělá i v nejprostší podobě. Podávejte ji k jitrničkám, jelítkům nebo k jakýmkoli masovým karbanátkům či sekané. Dobrá je i samotná, vylepšená prohřátými škvarky nebo opečenou slaninou

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
PT15M
Příprava 0:15
Středoevropská

Ingredience

Příprava jídla

1 Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a ve vroucí osolené a okmínované vodě uvařte doměkka, trvá to 15–20 minut. Vodu slijte a brambory nahrubo rozšťouchejte – na rozdíl od kaše ne úplně dohladka.

2 Mezitím v rendlíku na sádle dozlatova opečte cibuli.

3 Zelí nakrájejte nadrobno a přidejte ho do lepenice spolu s cibulí a promíchejte. Podávejte k opečeným jitrnicím.

 

NĚCO NAVÍC

  • Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelí kvašené ve sklenici

Opékaný sendvič s kysaným zelím

Masové koule & brambory v kysaném zelí

Kysané zelí s jablky a slaninou

Kakaové muffiny s kysaným zelím

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

REKLAMA

Přidat komentář