Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečené brambory se zeleninou a houbami

Popis receptu: 
Zapékané brambory
Autor: Martina Lysková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Suroviny: cuketa, 
1 lilek, 
sůl, 
olivový olej, 
hlíva ústřičná, 
2 papriky (červená a žlutá), 
400 g cherry rajčátek, 
1 velkou cibuli, 
1 lžičku celého kmínu, 
mletý černý pepř, 
1000 g brambor, 
máslo na zapékací misku, 
200 g nastrouhané goudy

Příprava jídla

Postup: 1. Cukety a lilek omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na tenká kolečka a osolíme. Chvíli je necháme "vypotit". Pak je papírovou utěrkou osušíme a na oleji na pánvi je opečeme. 2. Houby a papriky očistíme. Houby nakrájíme na kousky, papriky na nudličky. Rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. 3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na oleji v pánvi ji s kmínem orestujeme dozlatova. Přidáme houby, po chvilce papriky. Vše osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme. 4. Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a vsypeme do osolené vroucí vody. Asi 5 minut je povaříme. Pak je scedíme a vyložíme jimi vymaštěnou zapékací formu. Přidáme cuketu s lilkem a houbovou směs. Vše osolíme, opepříme, zasypeme sýrem a v troubě při 180 °C necháme 15-20 minut zapéct.

Přidat komentář