Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné pečené brambory s pancettou a hráškem
Plněné pečené brambory s pancettou a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s pancettou a hráškem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5790 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 58 g
Tuky 552 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená brambora inspirovaná italskou kuchyní. Zkuste přidat hrášek, pancettu a mátu.

Suroviny

pečené
pancetta 8 plátků
mražený hrášek 130 g
voda 2 PL
máta hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Opečte 8 plátků pancetty do světle zlaté barvy a odložte. V pánvi rozehřejte lžíci másla, vsypte 130 g mraženého hrášku, až začne měknout, vlijte 2 lžíce vody. Přiklopte a duste 2 minuty doměkka.

2

Vmíchejte hrst nasekané máty a promačkejte. Natrhanou pancettu a hrášek rozdělte na brambory. Osolte, opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín