0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s brokolicí a bramborami

Losos s brokolicí a bramborami

3.4 / 5. Počet hodnocení: 33
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1072 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 158 g
Tuky 34 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Rychlá a zdravá večeře.

Suroviny

brambory 750 g
střední, se slupkou, nakrájené na klínky
brokolice 1 ks
očištěná a rozdělená na růžičky
zakysaná smetana 200 ml
nebo creme fraiche
hořčice hrubozrnná 2 PL
600 g
filet lososa nez kůže nakrájený na kusy
parmazán hrst
strouhaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Brambory vložte do mělké nádoby vhodné do mikrovlnky i k zapékání, přetáhněte plastovou fólií, na několika místech ji propíchejte a vařte na vysoký výkon 10 minut, aby téměř změkly (v půlce je obraťte, aby se prohřívaly rovnoměrně). Přidejte brokolici, zakryjte a vařte 3 minuty do poloměkka. Nemáte-li mikrovlnku, brambory a brokolici uvařte ve vodě.

Zahřejte gril na střední teplotu nebo troubu na cca 200 °C. Smíchejte smetanu a hořčici, lehce osolte a opepřete. Lososa naskládejte na brambory a brokolici do zapékací nádoby. Pak na všechno naneste smetanovou směs tak, aby pokrývala většinu brokolice. Posypte sýrem, zapékejte 5 minut, aby omáčka bublala, špičky brambor zezlátly a losos byl akorát propečený.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit