Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza s grilovanými paprikami

Voní prázdninami

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 1 pizzu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Pečení 0:10
Italská

Ingredience

    • 1/8 základního těsta na pizzu
    • 3–4 lžíce rajčatového suga
    • 1 pečená paprika (viz Něco navíc)
    • hrst černých oliv
    • hrst kaparů (nejlépe naložených v soli)
    • 50 g salámu chorizo (nebo jiného pikantního salámu), nakrájeného na plátky
    • 100 g mozzarelly
    • čerstvá bazalka na ozdobu

Příprava jídla

1 Vyválené těsto na pizzu potřete hotovým sugem. Pečenou papriku nakrájejte na nudličky a rozložte ji na sugo, přidejte chorizo, propláchnutné kapary a nakonec olivy (nejlépe vypeckované). Nakonec na pizzu natrhejte mozzarellu a dejte ji péct do trouby rozpálené
na maximum nebo zamrazit.

2 Po upečení pizzu dozdobte lístky bazalky.

Něco navíc
Pečené papriky ve sklenici koupíte běžně v obchodech, pokud je ale neseženete, upečte si je sami: stačí jen papriku potřít olejem, osolit a dát péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Když se na slupce začnou objevovat puchýřky (místy mohou i černat), papriku vyndejte a dejte do igelitového sáčku nebo do mísy, tu přetáhněte potravinovou fólií. Nechte papriku zapařit a zchladnout a pak z ní jednoduše oloupejte slupku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těsto na pizzu

Pizza s houbami a mascarpone

Pizza s mletým masem a čedarem

REKLAMA

Přidat komentář