Rychlá a snadná večeře. Stačí mít doma tortilly, trochu zeleniny a dobrý sýr.
Suroviny
brambory
3
ks
větší, na tenké plátky
4
ks
pšeničná tortila ideálně celozrnná
zakysaná smetana
6
PL
cibule
½
ks
na tenká kolečka
8
plátků
pikantní paprikový salám např. chorizo
čedar
50
g
strouhaný, lze nahradit jiným výrazným sýrem
rajče
3
ks
pokrájená
2
ČL
balzamikový dresink
rukola
4
hrst
sůl
pepř
Postup
1
1 Troubu zahřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte plátky brambor a dvě minuty je povařte, aby byly skoro měkké. Potom je důkladně slijte a ještě osušte na kuchyňském papíru.
2 Tortilly rozložte na plechy. Zakysanou smetanu osolte a opepřete a potřete jí tortilly. Na ni naskládejte plátky brambor, cibuli a salám. Posypte strouhaným sýrem.
3 Pečte osm minut dokřupava a dozlatova. Mezitím smíchejte rajčata s dresinkem a půlkou lžičky hrubě mletého pepře. Pak vmíchejte rukolu. Na každou tortillu dejte čtvrtinu salátu a podávejte.
2 Tortilly rozložte na plechy. Zakysanou smetanu osolte a opepřete a potřete jí tortilly. Na ni naskládejte plátky brambor, cibuli a salám. Posypte strouhaným sýrem.
3 Pečte osm minut dokřupava a dozlatova. Mezitím smíchejte rajčata s dresinkem a půlkou lžičky hrubě mletého pepře. Pak vmíchejte rukolu. Na každou tortillu dejte čtvrtinu salátu a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )