Falešná pizza s bramborami a rajčaty

Falešná pizza s bramborami a rajčaty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 715 kcal
Bílkoviny 25 g
Cukr 80 g
Tuky 30 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Rychlá a snadná večeře. Stačí mít doma tortilly, trochu zeleniny a dobrý sýr.

Suroviny

brambory 3 ks
větší, na tenké plátky
4 ks
pšeničná tortila ideálně celozrnná
zakysaná smetana 6 PL
cibule 0.5 ks
na tenká kolečka
8 plátků
pikantní paprikový salám např. chorizo
čedar 50 g
strouhaný, lze nahradit jiným výrazným sýrem
rajčata 3 ks
pokrájená
2 ČL
balzamikový dresink
rukola 4 hrst
sůl
pepř
1 Troubu zahřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte plátky brambor a dvě minuty je povařte, aby byly skoro měkké. Potom je důkladně slijte a ještě osušte na kuchyňském papíru.

2 Tortilly rozložte na plechy. Zakysanou smetanu osolte a opepřete a potřete jí tortilly. Na ni naskládejte plátky brambor, cibuli a salám. Posypte strouhaným sýrem.

3 Pečte osm minut dokřupava a dozlatova. Mezitím smíchejte rajčata s dresinkem a půlkou lžičky hrubě mletého pepře. Pak vmíchejte rukolu. Na každou tortillu dejte čtvrtinu salátu a podávejte.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit