0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Falešná pizza s bramborami a rajčaty

Falešná pizza s bramborami a rajčaty

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 715 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 80 g
Tuky 30 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Rychlá a snadná večeře. Stačí mít doma tortilly, trochu zeleniny a dobrý sýr.

Suroviny

brambory 3 ks
větší, na tenké plátky
4 ks
pšeničná tortila ideálně celozrnná
zakysaná smetana 6 PL
cibule ½ ks
na tenká kolečka
8 plátků
pikantní paprikový salám např. chorizo
čedar 50 g
strouhaný, lze nahradit jiným výrazným sýrem
rajče 3 ks
pokrájená
2 ČL
balzamikový dresink
rukola 4 hrst
sůl
pepř
1 Troubu zahřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte plátky brambor a dvě minuty je povařte, aby byly skoro měkké. Potom je důkladně slijte a ještě osušte na kuchyňském papíru.

2 Tortilly rozložte na plechy. Zakysanou smetanu osolte a opepřete a potřete jí tortilly. Na ni naskládejte plátky brambor, cibuli a salám. Posypte strouhaným sýrem.

3 Pečte osm minut dokřupava a dozlatova. Mezitím smíchejte rajčata s dresinkem a půlkou lžičky hrubě mletého pepře. Pak vmíchejte rukolu. Na každou tortillu dejte čtvrtinu salátu a podávejte.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč