Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová pečeně v bylinkách a šunkové krustě

Úžasná šunková krustička vás nadchne!

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT1H30M
Pečení 1:30

Ingredience

    • svazek nasekané hladkolisté petrželky + na omáčku
    • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu + na omáčku
    • 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje + na omáčku
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžičky nastrouhané kůry z biocitronu
    • špetka drceného chilli
    • mořská sůl
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 vepřová pečeně bez kosti (cca 1,2kg)
    • 100 g prosciutta cruda nebo jiné tence pokrájené sušené šunky
    • 100 ml bílého vína
    • 400 ml drůbežího vývaru
    • 1 lžíce hladké mouky prohnětená s 1 lžící změklého másla

Příprava jídla

1 V míse promíchejte petrželku, rozmarýn, šalvěj, česnek, hořčici, citronovou kůru a chilli a vše smíchejte s olivovým olejem. Vepřovou pečeni osolte a potřete připravenou směsí. Zakryjte a nechte v chladu 1 hodinu marinovat (můžete ale i 24 hodin).

2 Troubu předehřejte na 200°C. Na pracovní plochu rozložte plátky sušené šunky tak, aby se mírně překrývaly. Na ně pak položte ochucenou pečeni a do šunky ji zabalte. Aby z ní plátky nesklouzly, přichyťte je kuchyňským provázkem. Potom pečeni vložte do pekáče.

3 Pečte asi 1 a 1/2 hodiny doměkka a dozlatova. Občas podlijte vínem a částí vývaru (cca 200ml). Asi 15 minut před dokončením přilijte zbytek vývaru, a jakmile začne bublat, rozmíchejte v něm předem připravené moučné máslo a nechte dopéct. Šťáva se mezitím zjemní a zhoustne. Hotové maso vyjměte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout. Šťávu osolte, vmíchejte 1 lžíci nasekané petrželky a po 1/2 lžičce šalvěje a rozmarýnu a slijte do omáčníku. Podávejte se saláty (recepty na další straně).

NĚCO NAVÍC
Abyste se ještě více přiblížili chuti italské porchetty, jejímž receptem jsme se inspirovali, přidejte k bylinkám 1 lžičku hrubě drcených fenyklových semen.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční hostina

Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy

Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

Avokádový salát s rajčaty a slaninou

Jarní bramborový salát

REKLAMA

Přidat komentář