Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné vejce se šalotkou a jablky

Typicky česká velikonoční chuťovka

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 plněných půlek
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Příprava 0:00
Chuťovka

Ingredience

    • 6 vajec
    • 1 lžíce másla
    • 1 šalotka
    • 1/2 jablka
    • 1 lžička nasekané petrželky
    • 2 lžíce majonézy
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • sůl a pepř
    • mletá sladká paprika a tymián na ozdobu

Příprava jídla

Uvařte 6 vajec natvrdo. Na 1 lžíci másla opečte dosklovita 1 šalotku nakrájenou nadrobno. Přidejte 1/2 jablka, nakrájeného na kostičky, a míchejte další minutu. Přidejte 1 lžičku nasekané petrželky a nechte vychladnout. Směs utřete se 6 vařenými žloutky, 2 lžícemi majonézy, 1 lžičkou dijonské hořčice, osolte a opepřete. Vydlabané půlky vajec poprašte mletou sladkou paprikou, naplňte je a ozdobte tymiánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

8x plněná vejce

28x vejce natvrdo

REKLAMA

Přidat komentář