
Rybí prsty
Obalované řízečky mívají úspěch v každé podobě – a domácí rybí prsty ho přímo zaručují!
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 20 kousků
Ingredience
- 250 g filetů uzené ryby (makrela, tolstolobik…)
- 170 g filetů z lososa
- 300 ml mléka
- 1 hřebíček
- 1 cibuli, rozpůlenou
- 1 bobkový list
- 50 g másla
- 250 g rozmačkaných brambor (v osolené vodě uvařte a pak rozmačkejte)
- 1 necelou lžičku worcesterské omáčky
- 2 vejce uvařená natvrdo, pokrájená
- na kostičky
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíci nasekaného čerstvého kopru
- sůl na dochucení
- olej na smažení
- pikantní rajčatovou omáčku
- na namáčení
- hladkou mouku
- 1 rozšlehané vejce
- strouhanku
Na obalování:
Příprava jídla
1. Mléko vlijte do většího hrnce a přihoďte do něj hřebíček, půlku cibule i bobkový list. Na středním plameni přiveďte mléko k varu a přidejte lososa a uzenou rybu; společně povařte zhruba pět minut. Pak ryby vyjměte děrovanou naběračkou, a až trochu vychladnou, opatrně je zbavte kůže. Také se snažte z ryby vytahat co nejvíc kostí
– tahle práce bude bavit děti.
2. Najemno pokrájejte zbytek cibule a na másle ji doměkka osmažte. Pak do ní rozmačkejte uzenou rybu a přidejte brambory a worcesterskou omáčku. Chvíli míchejte, aby byla směs hladká. Potom opatrně přidejte lososa, vařená vejce a bylinky. Směs stačí trochu prohřát; s mícháním to nemusíte přehánět. Ochutnejte a případně dosolte. Odstavte a nechte hmotu asi hodinu chladnout, aby se vůně pěkně rozležely a promísily.
3. Rozdělte směs na dvacet dílů a vytvarujte placičky. Děti je můžou obalit v mouce, vajíčku a strouhance. Pak se pusťte do smažení: v pánvi rozpalte olej a rybí prsty osmažte po každé straně do křupava. Trvá to pět až sedm minut. Servírujte s pikantní rajčatovou omáčkou.
Získejte náskok!
Rybí prsty můžete připravit den předem. Placičky obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance, uložte do chladničky a osmažte až těsně před večírkem.
– tahle práce bude bavit děti.
2. Najemno pokrájejte zbytek cibule a na másle ji doměkka osmažte. Pak do ní rozmačkejte uzenou rybu a přidejte brambory a worcesterskou omáčku. Chvíli míchejte, aby byla směs hladká. Potom opatrně přidejte lososa, vařená vejce a bylinky. Směs stačí trochu prohřát; s mícháním to nemusíte přehánět. Ochutnejte a případně dosolte. Odstavte a nechte hmotu asi hodinu chladnout, aby se vůně pěkně rozležely a promísily.
3. Rozdělte směs na dvacet dílů a vytvarujte placičky. Děti je můžou obalit v mouce, vajíčku a strouhance. Pak se pusťte do smažení: v pánvi rozpalte olej a rybí prsty osmažte po každé straně do křupava. Trvá to pět až sedm minut. Servírujte s pikantní rajčatovou omáčkou.
Získejte náskok!
Rybí prsty můžete připravit den předem. Placičky obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance, uložte do chladničky a osmažte až těsně před večírkem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 16:34