Pažitku dobře známe jako bylinu s dlouhým stonkem, jejíž květ může být pro svou příjemnou fialovou barvu krásnou ozdobou zahrady. Nejen stonek, ale i květy pažitky jsou jedlé a můžete je použít třeba na ozdobu svěžích salátů. Pažitka patří...
Hraběnčiny řezy patří mezi nejoblíbenější české moučníky. Kombinace křehkého máslového těsta, sladkých jablek a nadýchané bílkové čepice je zkrátka neodolatelná! V redakci je milujeme také a za ta léta, co je pečeme, jsme recept vyladili k...
Každý, kdo se někdy pustil do pečení, se s tím určitě setkal – nadšeně mícháte těsto na dort nebo koláč, a najednou se něco pokazí. Těsto se srazí a vy máte pocit, že veškerá práce přišla vniveč. Nebojte se, nejste v tom sami! Sražené těsto...
Tygří ořechy rozhodně nejsou jen dalším módním superpotravinovým trendem. A vlastně to nejsou ani ořechy! Tyto malé hlízy mají dlouhou historii a v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. A upřímně, kdo by nechtěl ochutnat sladkou a...
Před chvíli skončilo léto a na vás se jedna za druhou valí povinnosti spojené s podzimem a zimou? Chápeme! A jen vám chceme nenápadně připomenout, že se říjen blíží do své poloviny a to je nejvyšší čas objednat husu. Na svatého Martina pak...
Hledáte rychlý a lahodný čokoládový dezert? Pak by vám rozhodně neměl uniknout Basler Schoggitorf. Ve Švýcarsku ho podávají na rodinných oslavách i k odpolední kávě. Nenechte se ovšem zmást jeho podobností s brownies – jeho chuť je jiná,...