Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na pažitkovém podmáslí
Kuře na pažitkovém podmáslí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na pažitkovém podmáslí

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 288 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 8 g
Tuky 7 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím déle budete maso marinovat, tím bude křehčí.

Související recepty

Suroviny

kuře 2 ks
půlky, menší
pažitka 2 PL
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený
skrojky k podávání

Postup

1

Dvě menší kuřecí půlky nasolte, vložte do nekovové mísy a zalijte 125 ml podmáslí ochuceného 2 lžícemi nasekané pažitky a stroužkem drceného česneku. Marinujte minimálně 10 minut (čím déle, tím bude maso křehčí).

2

Grilujte, aby bylo kuře propečené. Podávejte se skrojky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...