Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na pažitkovém podmáslí
Kuře na pažitkovém podmáslí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na pažitkovém podmáslí

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 288 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 8 g
Tuky 7 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím déle budete maso marinovat, tím bude křehčí.

Suroviny

kuře 2 ks
půlky, menší
pažitka 2 PL
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený
skrojky k podávání

Postup

1

Dvě menší kuřecí půlky nasolte, vložte do nekovové mísy a zalijte 125 ml podmáslí ochuceného 2 lžícemi nasekané pažitky a stroužkem drceného česneku. Marinujte minimálně 10 minut (čím déle, tím bude maso křehčí).

2

Grilujte, aby bylo kuře propečené. Podávejte se skrojky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...