Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nízkotučné dezerty aneb Jak si smlsnout, i když si hlídáte váhu

Jogurtový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Že zní nízkotučný dezert jako protimluv? Podívejte se na naše tipy, jak si takový nízkotučný dezert připravit doma a ještě si pochutnat aneb Jak připravit sladký dezert, který zasytí, zažene chuť na sladké a přitom obsahuje jen minimum tuku?

Lahodný pudink bez tuku a se spoustou vitaminů

Jak připravit lahodný hustý pudink bez mléka? Škrobnaté suroviny a plodiny nabobtnají ve spojení s jakoukoli tekutinou, například s vodou nebo ořechovými či obilnými alternativami mléka. Použít můžete například chia semínka nebo tapiokové perly.

  • Obvykle jim stačí pár hodin pobytu ve vodě a promění se v gel. Díky nim pak můžet vytvořit neodolatelný nízkotučný dezert, který se skvěle hodí na snídani nebo svačinu.
  • Proč jíst chia semínka? Jejich konzumací získáte omega-3 nenasycené mastné kyseliny, jsou také zdrojem bílkovin a obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Dovedou skvěle zahustit a dodat pokrmům i dezertům konzistenci

  • Proč jíst tapiok? Kromě jemné až neutrální chuti, které dodá šmrnc zejména spojení s kokosovým nápojem, obsahují tapiokové perly hořčík, selen, vápník, fosfor, železo, draslík a vitamin B. Pudink z tapiokových perel rychle zasytí.

Nízkotučný dezert pro čokoholiky

I milovníci čokolády si mezi nízkotučnými dezerty najdou své. Nezbytnou ingrediencí zrcadlově lesklých čokoládových báboviček je želatina, která prospěšně působí na naše klouby. Jedinou nevýhodou tohoto receptu je nutnost tuhnutí báboviček přes noc, což může být vzhledem k jejich lákavé vůni a neodolatelné chuti obtížné vydržet.

Cheesecake a panna cotta z jogurtu

Kdo by odolal smetanovému cheesecaku a osvěžující panna cottě? V tradičním pojetí jde však o dezerty tučnější, proto pro vás máme jejich odlehčenou verzi založenou na nízkotučném jogurtu. 

Ledové osvěžení se sorbetem

Dokonalý dezert ideální zejména v horkých letních dnech si můžete dopřát také v podobě osvěžujícího sorbetu. Na rozdíl od zmrzliny je sorbet bezlaktózový a pro náš organismus lehčeji stravitelný. Zkusit můžete všechny možné příchutě, které vás jen napadnou. Pusťte se do přípravy a vychutnejte si ledové osvěžení třeba ze sezónního ovoce. Nezpomeňte s přidáváním cukru spíš šetrit, samotné ovoce ho obsahuje dost.

Pečené ovoce v jogurtu

Další z řady svěžích odlehčených dezertů stojí na lesním ovoci v kombinaci s vanilkou, medem a jogurtem. Rychlá a snadná příprava spolu s lahodnou chutí vás zaručeně chytne za srdce. Díky vejcím je tento dezert navíc skvělou a vyváženou snídaní.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč