Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřo knedlo zelo podle šéfkuchaře Václava Friče: Jaké maso použít a jak na nejlepší zelí?

Vepřo knedlo zelo podle šéfkuchaře Václava Friče: Jaké maso použít a jak na nejlepší zelí?
sdílet:

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých masových jídel!

Jen při pomyšlení na kombinaci pečínky, domácího houskového či bramborového knedlíku a sladkokyselého zelí se člověku sbíhají sliny. Nezapomeňte si dát vychladit ležák, který jde s tímto jídlem ruku v ruce.

Poctivá klasika s dlouholetou tradicí

Vepřo knedlo zelo se servíruje při rodinných oslavách, přátelských setkáních a nechybí ani v běžném jídelníčku českých restaurací. Pojďte si s námi připravit si to nejlepší vepřo knedlo zelo.

  • V našich receptech najdete jídla inspirovaná tradicí, která jsme s úctou k národnímu pokrmu vyladili k dokonalosti.

Základem jsou poctivé ingredience a dobrý časový plán

Chystáte se připravit vepřo knedlo zelo a přemýšlíte, čím začít a jak dlouho vám vaření potrvá? Stačí si jen dopředu rozvrhnout činnosti a příprava půjde jako po másle.

  • Nejprve se ale podíváme na ty nejdůležitější ingredience. První krok k dokonalému pokrmu je výběr masa. Na vepřo knedlo zelo je lepší vybírat maso libovější, v řeznictví tedy sáhněte po pečeni nebo pleci, dobře vám poslouží ale i libovější krkovička.
  • Maso při pečení a servírování musí vonět po česneku, takže se stroužky česneku rozhodně nešetřete.
  • Knedlík připravíte ze základních surovin. Stačí jeden starší rohlík a ideální poměr hrubé mouky, vejce a droždí.
  • K přípravě lahodného zelí si připravte pokrájenou slaninu, která dodá jídlu ten správný šmrnc.

Celý postup včetně video návodu najdete v receptu podle Václava Friče. Věřte, že toto jídlo vás v očích vašich strávníků postaví na pomyslný piedestal. 

Teď už jen stačí správně si rozvrhnout čas pro jednotlivé úkony. Nejvíce času zabere pečení masa, proto začněte právě jím. Okořeňte dle receptu a nechte maso zhruba tři hodiny péct. V průběhu pečení masa budete mít spoustu času na přípravu dokonale ochuceného zelí a houskového či bramborového knedlíku.

  • Tradičně se k tomuto jídlu podává knedlík houskový, je-li vaší chuti bližší bramborový, určitě jím nic nezkazíte.
  • Na závěr ještě myslete na odpočinek, který je třeba masu po upečení dopřát. Ten můžete využít k přípravě lahodného sosu.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín