Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2209 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 282 g
Tuky 62 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba.

Suroviny

vepřové sádlo 1 PL
cibule 1 ks
na drobno
česnek 3 stroužky
na plátky
bobkový list 3 ks
paprika sladká 1 PL
houby hrst
předem namočené v bílém víně
klobása pikantní 2 ks
na kousky
uzené maso 500 g
koleno, na kostičky
zelí kysané 1 kg
sůl
pepř mletý

1V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli, česnek a bobkový list a duste, dokud cibule nezměkne.

2Přisypte papriku, krátce orestujte a přidejte namočené houby, klobásu, uzené maso a zelí.

3Podlijte 1,5–2 litry vody, osolte, opepřete a vařte zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.

NĚCO NAVÍC

„Kapustnici můžete ještě vylepšit vařenou bramborou, haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou,“ radí autor receptu šéfkuchař Marcel Ihnačák a dodává, že vegetariánskou variantu získáte tak, že nahradíte maso sušeným ovocem (švestkami či hruškami).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Komentáře

Anonym

úžasný recept :) len tu klobásu variť v celku a nakoniec ju nakrájať, lebo nakrájaná sa varením takmer rozpadne.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit