0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí guláš s červenou řepou

Hovězí guláš s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí guláš s červenou řepou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 126 g
Tuky 105 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadnému kouzlu červené řepy propadnou i ti, kdo se této zelenině od školky vyhýbali.

Suroviny

hovězí maso 500 g
kýta, na větší kostky
řepkový olej 4 PL
cibule bílá 2 ks
na větší kusy
červená řepa 2 ks
malá, oloupaná, nakrájená
mrkev 1 ks
na kousky
celer
kousek bulvy
česnek 4 stroužky
napůl
víno červené 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
bobkový list 1 ks
kopr 1 hrst
+ na ozdobu

Postup

1

V hrnci nebo hluboké pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opečte na něm všechnu zeleninu včetně česneku; stačí asi 2 minuty. Pak vše vyjměte, do pánve přilijte zbytek oleje a prudce na něm opečte maso.

2

K masu vraťte zeleninu a stále opékejte na prudkém plameni. Následně přilijte víno, pak asi 100 ml vody; maso by nemělo být úplně ponořené.

3

Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a hrst nahrubo nasekaného kopru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na mírný a duste pod poklicí zhruba 2 hodiny tak, aby se maso začalo rozpadat. Podávejte třeba s knedlíkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Komentáře

Petra Dvořáková

I když jsem si tak ze začátku nemyslela, jedná se o velice jednoduchý recept a ty chutě jsou prostě nepřekonatelné! stalo se naším oblibeným jídlem a i kolegyně v práci se už přesvědčily a najely na tento skvělý guláš :-)

Obchod Apetit