0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 pirohů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4557 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 431 g
Tuky 250 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařte chytře - polovinu připravené náplně můžete podávat nejprve třeba s kuskusem, těstovinami, polentou nebo quinoou a druhý den ze zbylé poloviny udělat pirohy.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 2 ks
na půlměsíčky
česnek 3 stroužky
na plátky
paprika červená 1 ks
na nudličky
kmín 2 ČL
drcený
bobkový list 2 ks
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
chilli sušené 0.5 ČL
mleté
sůl
pepř
čerstvě mletý
konzervovaná rajčata loupaná 1 bal
rajčatový protlak 2 PL
mrkev 0.5 ks
najemno nastrouhaná
fazole červené 400 g
vařené, lze nahradit 2 konzervami
majoránka (drhnutá) 2 ČL
listové těsto 500 g
žloutek 1 ks
sezamová semínka 1 hrst

1 Rozehřejte v pánvi olej a asi pět minut na něm opékejte cibuli, česnek a červenou papriku. Pak přidejte koření, 2 lžičky soli a ještě chvilku míchejte; dávejte pozor, aby se nepřipálila sladká paprika.

2 Přidejte loupaná rajčata i se šťávou, protlak, mrkev a fazole. Přiklopené duste na mírném ohni 10–15 minut.

3 Směs nechte vychladnout a vyjměte bobkový list. Podle chuti doslaďte (viz Něco navíc), dochuťte majoránkou, solí a pepřem. Počítejte s tím, že náplň do pirohů musí být chuťově výrazná.

4 Listové těsto vyválejte a rozkrájejte na velké obdélníky (asi 13 x 15 cm). Rozdělte na ně náplň, přeložte a pevně stiskněte okraje. Potřete je žloutkem a posypte semínky. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Něco navíc

- Do náplně můžete přidat sterilovanou kukuřici, uzené tofu či žampiony.
- Když vynecháte mrkev, náplň doslaďte lžící agáve či obilného sirupu.

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit