0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mramorová bábovka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 193
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4792 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 543 g
Tuky 229 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Absolutní klasika českých moučníků. Peče ji babička, maminka, naučte se ji také.

Suroviny

tvaroh 250 g
polotučný
máslo 200 g
změklé + na vymazání formy
krupicový cukr 200 g
vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
mouka pšeničná hladká 150 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
vanilkový cukr 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
kakao 2 PL
holandského typu
rum 2 PL
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

Troubu zahřejte na 170 °C.

2

Tvaroh důkladně smíchejte s máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Těsto můžete míchat ručně nebo v robotu.

3

Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné hmotě.

4

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k těstu. Zbytečně ho nemíchejte, jen pomocí lžíce nebo stěrky jakoby překládejte, aby zůstalo nadýchané.

5

Na tmavou část smíchejte v míse kakao se 2 lžícemi rumu a kapkou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte.

6

Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Pečte asi 45 minut.

Související články

Dokonale vyklopená bábovka. Ale jak toho dosáhnout?
  • Zajímavosti

Dokonale vyklopená bábovka. Ale jak toho dosáhnout?

Propagace značky Kulina.Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.Není potřeba se trápit s Vaší starou formou na bábovku. Pořiďte si v internetovém obchodě Kulina.cz novou špičkovou formu ze série LA FORME Plus německé...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den,
tvaroh je hned první položkou v seznamu ingrediencí. Možná se vám recept nezobrazuje správně? Pokud je to tak, dejte nám prosím vědět, zkusíme tomu příjít na kloub :-).

Děkujeme a přejeme krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit