Husí vývar je o dost výraznější než kuřecí. O další stupeň ho pozvednete, když ho budete vařit ze skeletu zbylého z pečínky.
Suroviny
1 Drůbky, krk a jiné odřezky z husy dejte zvolna vařit do cca 1,5–2 l vody (objem vody volte podle množství surovin na vývar), přidejte celé koření a stonky z majoránky. Poté, co vnitřnosti změknou, vývar osolte. Až bude maso měkké, vývar sceďte, maso oberte a spolu s vnitřnostmi nakrájejte.
2 Mezitím vývar přiveďte opět k mírnému varu a uvařte v něm skoro doměkka zeleninu nakrájenou nadrobno. Pak vraťte do polévky maso, aby se prohřálo. Z prošlehaného vejce a ostatních surovin umíchejte řídké těstíčko a po troškách ho zavařte do polévky; uvařené je během minuty. Pokud máte majoránkové listy, přidejte je těsně před koncem varu; na talířích zdobte petrželkou či pažitkou.
Komentáře
Iveta Janíková
06.11.2018 10:13
Dobrý den, můžu se zeptat,
Dobrý den, můžu se zeptat, zda lze místo drůbků z husy použít drůbky z kachny??
Martina Kojzarová
07.11.2018 10:27
Dobrý den, Iveto,
Dobrý den, Iveto,
určitě můžete :-)! Sice to pak nebude čistý husí vývar, ale to nevadí. Kolegyně radí bez obav přidat i odřezky či drůbky z kuřete (či kuřecí křídla) nebo jiné drůbeže. Výsledkem bude skvělý drůbeží vývar.
Zdravím za celou redakci, Martina