0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celozrnný jablečný koláč s drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 56
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3056 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 398 g
Tuky 135 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč s křupavou drobenkou je výborný teplý i potom, co úplně vychladne.

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 150 g
máslo 75 g
vychlazené
žloutek 1 ks
agávový sirup 55 g
nebo třtinový cukr
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka
smetana ke šlehání 1 ČL
nebo mascarpone
Na náplň
jablko 750 g
červené
agávový sirup 4 PL
nebo med
ostružiny 100 g
skořice 0.5 ČL
hřebíček 1 špetka
Na drobenku
mouka pšeničná celozrnná hladká 55 g
máslo 40 g
třtinový cukr 25 g
ovesné vločky 2 PL

1 Rozmixujte mouku s máslem. Přidejte žloutek, sirup nebo cukr a vanilku. Promixujte a přidejte sůl a smetanu. Rychle na pracovní ploše zformujte kouli těsta a zabalenou v potravinářské fólii ji dejte na 30 minut do chladničky odpočinout.

2 Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. V kastrolu za stálého míchání je zahřívejte 2 minuty. Přidejte pár lžic vroucí vody, sirup či med a koření; ještě chvíli zahřívejte, aby se jablka prohřála, ale nerozpadla. Troubu předehřejte na 170 °C.

3 Promíchejte přísady na drobenku. Obdélníkovou formu (zhruba 28 x 20 cm) vyloženou pečicím papírem vyložte rozváleným těstem, propíchejte a předpékejte 15 minut. Vyjměte, navršte na koláč podušená jablka a ostružiny, posypte drobenkou a pečte dalších 40–45 minut.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit