0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tradiční segedínský guláš

Tradiční segedínský guláš
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tradiční segedínský guláš

4.5 / 5. Počet hodnocení: 120
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5685 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 450 g
Tuky 303 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Den uleželý je nejlepší! Segedínský guláš je klasika, která potěší všechny milovníky kysaného zelí. Je vynikající s knedlíkem, ale pochutnáte si na něm i s čerstvým křupavým chlebem. 

Suroviny

vepřová plec 800 g
na kostky 3x3 cm
sádlo 3 PL
cibule 4 ks
nakrájená najemno
kmín 1 ČL
drcený
česnek 4 stroužky
drcené
mouka pšeničná hladká 2 PL
zelí kysané bílé 400 g
vymačkané, pokrájené, nálev si ponechte
paprika mletá sladká 2 PL
mletá, lze použít i pálivou
bobkový list 4 ks
vývar hovězí 1,2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 200 ml
minimálně 31%
zakysaná smetana 4 PL

Postup

1

V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova a pak přisypte drcený kmín.

2

Přidejte maso a orestujte ho tak, aby se zatáhlo.

3

Přidejte česnek, osolte, zaprašte moukou a zhruba minutu restujte. 

4

Maso posypte paprikou a krátce ji opečte.

5

Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a na mírném ohni duste pod pokličkou do poloměkka, zhruba 30 minut.

6

Poté přidejte zelí, přilijte zbylý vývar a trochu nálevu ze zelí. Za občasného míchání duste pod pokličkou cca další půlhodinu, dokud maso není měkké. 

7

Vmíchejte smetanu pro zjemnění a na mírném ohni provařte zhruba 5 minut, aby se chutě spojily.

8

Dochuťte solí a pepřem.

9

Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a s houskovým knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Vladislav Hanuš

V surovinách není uvedena mletá sladká paprika, ale v postupu ano. Dal jsem PL lžíci a přidal 6 kuliček nového koření.

Martina Kojzarová

In reply to by vhanus

Dobrý den, pane Hanuši,
děkujeme za upozornění. Paprika v surovinách byla, ale nebyla uvedena tučně, takže se tam, chudák, úplně ztratila. Vše už by mělo být nyní v pořádku. A děkujeme za tip na nové koření, příště vyzkoušíme.

Ještě jednou moc děkujeme a přejeme krásné svátky,
redakce Apetitu

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč