0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolová pomazánka s ořechy

Fazolová pomazánka s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolová pomazánka s ořechy

4.4 / 5. Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1504 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 159 g
Tuky 72 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechové ozvláštnění fazolové pomazánky, která vás zaujme svou jemnou konzistencí a plnou chutí.

Suroviny

fazole bílé 250 g
konzerva, ve slaném nálevu
olivový olej panenský 4 PL
sůl
pepř
libeček 1 snítka
lze nahradit petrželkou, na dochucení
česnek 2 stroužky
rozdrcené
vlašské ořechy 1 hrst
rozsekané na kousky

Postup

1

Fazole vlijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat.

2

Vsypte do mixéru a rozmixujte spolu s olivovým olejem. Pokud mixér nemáte, v misce rozdrťte fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory a pak promíchejte s olejem.

3

Směs dochuťte solí, pepřem, česnekem a na jemno nasekaným libečkem.

4

Vmíchejte ořechy.

Související články

8 nápadů na rychlé luštěninové pomazánky
  • Tipy a triky

8 nápadů na rychlé luštěninové pomazánky

Luštěninové pomazánky mají samá plus. Jsou chutné, přirozeně bezlepkové, veganské, plné bílkovin a výborně zasytí. Navíc je připravíte s minimem úsilí a za chviličku. ...
Kouzelné fazole: Jaké znáte druhy a proč je jíst?
  • Zajímavosti

Kouzelné fazole: Jaké znáte druhy a proč je jíst?

Ač by se to nezdálo, nenajdeme univerzálnější a výhodnější surovinu, než jsou právě fazole. Mají skvělé nutriční hodnoty, nespočet možností přípravy a zdravotních benefitů. Jejich zařazením na jídelníček získáte spousty výhod, a navíc si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit