0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italský megasendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 182 g
Tuky 30 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vito Mollica je velkým přítelem kvalitních surovin a hledá je i v Čechách. Velmi si oblíbil i český chleba, například šumavu. Další ingredience oslavují Itálii; jejich množství násobte počtem osob.

Suroviny

chleba 2 plátky
podle vlastní chuti
olivový olej extra panenský
olej
na zakapání, nemusí být
jemný sýr s modrou plísní, na plátky
italská sušená šunka (pršut)
malé, naložené
rajčata cherry 2 ks
chřest zelený
několik čerstvých výhonků
olivy zelené 2 PL
kapary 2 PL

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Plátky chleba položte na plech a dvě tři minuty opečte v troubě, aby zezlátly a byly křupavé. Pak okolo nich rozložte rajčátka a nechte je lehce opéct. Troubu vypněte. Jestli chcete, zakápněte chleba olejem; potom ho pokryjte gorgonzolou a vraťte do trouby. Je ještě teplá, takže se sýr nataví a zvláční.

2 Vyjměte a rozložte na chléb jemné plátky prosciutta, artyčoky nakrájené na plátky, špičky chřestu (zelený nemusíte tepelně upravovat), zvláčnělá rajčátka, vypeckované pokrájené olivy a kapary. Podávejte sendviče ještě teplé, ale dobré budou i poté, co vychladnou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.52

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč