0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9797 kcal
Bílkoviny 370 g
Sacharidy 340 g
Tuky 774 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svačina pro opravdu velké hladovce

Suroviny

bageta 2 ks
střední
olivový olej 2 PL
cibule červená 2 ks
na kolečka
třtinový cukr 1 ČL
balzamikový ocet 1 ČL
čedar 200 g
zralý, strouhaný
na tenké plátky
Na masové placičky
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 600 g
toustový chléb 2 plátky
mléko 2 PL
vejce 1 ks
cibule ½ ks
nastrouhaná
česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 2 PL
nasekaná
oregano 1 PL
čerstvé, nasekané
chilli sušené 1 špetka
mleté
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku
majonéza 6 PL
česnek 1 stroužek
drcený
harissa 1 ČL
ledový salát
2 listy, na nudličky

1 V pánvi na oleji opékejte zvolna cibuli asi 8 minut dozlatova. Pak přidejte cukr a balzamikový ocet, osolte a míchejte ještě asi minutu, až směs zhoustne a zkaramelizuje. Dejte stranou.

2 Na omáčku promíchejte majonézu s česnekem a harissou. Nakonec přisypte salát. V troubě při 220 °C pečte na plechu vyloženém papírem na pečení slaninu asi 10 minut dozlatova.

3 Toustový chleba promixujte, pokropte mlékem. Když se vsákne, přimíchejte zbylé přísady na placičky a vytvořte karbanátky o průměru zhruba 4 cm. Smažte je v oleji z obou stran dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky. Uchovejte horké.

4 Bagety podélně prořízněte. Spodní část pomažte omáčkou, navršte slaninu, rajče, karbanátky, posypte sýrem a karamelizovanou cibulkou. Přiklopte druhou půlkou bagety, překrojte napůl a podávejte.

TIPY & TRIKY
Harissa je pálivá pasta s chilli papričkami, česnekem, koriandrem a římským kmínem původem ze severní Afriky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...