Svačina pro opravdu velké hladovce
Suroviny
1 V pánvi na oleji opékejte zvolna cibuli asi 8 minut dozlatova. Pak přidejte cukr a balzamikový ocet, osolte a míchejte ještě asi minutu, až směs zhoustne a zkaramelizuje. Dejte stranou.
2 Na omáčku promíchejte majonézu s česnekem a harissou. Nakonec přisypte salát. V troubě při 220 °C pečte na plechu vyloženém papírem na pečení slaninu asi 10 minut dozlatova.
3 Toustový chleba promixujte, pokropte mlékem. Když se vsákne, přimíchejte zbylé přísady na placičky a vytvořte karbanátky o průměru zhruba 4 cm. Smažte je v oleji z obou stran dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky. Uchovejte horké.
4 Bagety podélně prořízněte. Spodní část pomažte omáčkou, navršte slaninu, rajče, karbanátky, posypte sýrem a karamelizovanou cibulkou. Přiklopte druhou půlkou bagety, překrojte napůl a podávejte.
TIPY & TRIKY
Harissa je pálivá pasta s chilli papričkami, česnekem, koriandrem a římským kmínem původem ze severní Afriky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hospodské menu do ruky: 10 skvělých receptů nejen pro chlapy(10 receptů)
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(49 receptů)