0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1202 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 106 g
Tuky 71 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Bramborový salát trochu jinak

Suroviny

brambory 500 g
nové, vydrhnuté
hořčice dijonská 1 PL
citron 1 ks
šťáva a jemně nastrouhaná kůra
olivový olej 5 PL
extra panenský
petrželka 3 PL
nasekaná
2 ks
jarní cibuka jemně pokrájená napříč
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Brambory uvařte do změknutí (asi čtvrt hodiny) ve slané vodě. V misce smíchejte hořčici s citronovou kůrou i šťávou a po­malu přimíchávejte olej. Vzniklou emulzi osolte a opepřete.

2.  Slijte brambory a vložte je do velké mísy. Zakápněte dresin­kem a jemně promíchejte. Nechte čtvrt hodiny stát, aby se chuti spojily. Před podáváním k bramborám přimíchejte petrželku a jarní cibulku. Osolte, opepřete a ihned podávejte.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit