Perfektní jako předkrm, zajímavý jako příloha. Budete si ho pamatovat – v tom nejlepším!
Suroviny
rukola
50
g
lístky
avokádo
2
ks
rozpůlená, oloupaná, bez pecky
pomeranč
2
ks
oloupané
cibule
1
ks
malá, na tenká kolečka
bazalka
20
g
čerstvá, nasekaná, lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na dresink
olivy zelené
20
g
černé, vypeckované, nasekané
vinný ocet bílý
1
PL
červený
olivový olej
2
PL
extra panenský
česnek
1
ks
malý, jemně nakrájený
sůl mořská
½
ČL
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Rukolu rozdělte na talíře; avokádo nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte ho na hromádky salátu. Jednotlivé dílky pomeranče zbavte tenké slupky i jadérek a přepulte. Kousky pomeranče pak přidejte k avokádu, přisypte cibulku a nasekané lístky bazalky nebo petrželky.
2
Všechny suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici s uzávěrem. Dresinkem přelijte salát a servírujte.
Získejte náskok
Dresink vydrží v lednici jeden den, salát můžete připravit až hodinu dopředu. Avokádo ale potřete čerstvě vymačkanou šťávou z citronu či limetky a cibulku přisypte až těsně před servírováním.
Zkuste to jinak
Do salátu přidejte kraba, krevety nebo garnáty.
Získejte náskok
Dresink vydrží v lednici jeden den, salát můžete připravit až hodinu dopředu. Avokádo ale potřete čerstvě vymačkanou šťávou z citronu či limetky a cibulku přisypte až těsně před servírováním.
Zkuste to jinak
Do salátu přidejte kraba, krevety nebo garnáty.
Komentáře
Vynikající salát