0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s červenou cibulí

Koláč s červenou cibulí

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2335 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 177 g
Tuky 162 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě

Suroviny

cibule červená 2 ks
velké
hnědý cukr
olivový olej
balzamikový ocet 2 PL
listové těsto 400 g
sýr feta 100 g
olivy černé 180 g
posekané

Rozpalte troubu na 220/200 °C. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a deset minut (doměkka) opékejte tenké klínky z 2 velkých červených cibulí. Přidejte 2 lžíce přírodního cukru a 2 lžíce balsamica, zhruba pět minut prohřívejte, aby šťáva zhoustla. Na pečicí papír rozválejte 400 g listového těsta a dejte na plech. Dva tři centimetry od okraje vyryjte do těsta menší obdélník, vyplňte ho zchladlou cibulí a posypte 100 g rozdrobené fety a 180 g posekaných černých oliv bez pecek. Osolte, opepřete, zakapejte 1 lžičkou extra panenského olivového oleje. Pečte asi čtvrt hodiny, až těsto zezlátne. Nakrájejte a podávejte.

Komentáře

Anonym

Koláč jsem pekla již několikrát a byl moc dobrý. Doporučuji :-)

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit