Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3546 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 286 g
Tuky 186 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyšlápněte si s kamarády na pořádný výlet a pak je pozvěte na skvělou sytou fazolovku. Nejlepší je uleželá, takže si ji připravte den předem podle našeho podrobného návodu.

Suroviny

fazolky zelené 350 g
olej 2 PL
rajčatová passata - pyré 500 ml
vývar 1 l
pepř mletý 4 kuliček
sůl
pepř
Na ozdobu
vejce 3 ks
natvrdo
na posypání

Postup

1

Cibuli nakrájejte nadrobno, klobásy (nejlépe ostravské) na kolečka. Nerozmrazené fazolky vhoďte do vroucí osolené vody (stačí půl litru), přiveďte k varu a dvě až tři minuty vařte. Rozpalte olej. Dejte na něj cibulku, stáhněte plamen a smažte asi tři minuty, až zvláční.

2

K cibulce vhoďte klobásu a smažte asi pět minut, aby se zatáhla. Základ poprašte moukou a promíchejte, ať se cibulka i uzenina dobře obalí ve vzniklé jíšce. Na chvíli odstavte hrnec z ohně a za stálého míchání (aby se nevytvořily žmolky) vlévejte rajčatové pyré.

3

Do polévkového základu přilijte fazolky i s vodou, ve které se vařily, a vývar. Promíchejte, vhoďte koření a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen a nechte částečně zakryté a za občasného promíchání probublávat na sporáku ještě asi deset minut. Dochuťte solí a pepřem.

4

Podávejte s pečivem (třeba s dalamánky s datlemi a fíky), ozdobené kopečkem kysané smetany a vejcem natvrdo, hustě posypané nadrobno nasekaným koprem.

Pro vegetariány
Tato polévka chutná výborně, i když úplně vynecháte uzeninu. Můžete ji také nahradit uzeným tofu.

Související články

Komentáře

04.10.2014 18:38

Nás neoslnila, očekávala jsem plnější chuť. V receptu je na můj vkus příliš mouky, příště dám max. 2 lžíce.
Musela jsem přidat ocet na dochucení.
Výborně ji doplňuje kváskový chléb.

17.09.2008 11:29
Zelené fazole - jedná sa o fazuľové stručky, alebo o fazuľu?
17.09.2008 13:44
podle mě o lusky...

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč