Chutné rizoto, ke kterému použijete staročeskou obilovinu. Chutná skvěle, zasytí mnoho lidí a neudělá průvan v peněžence!
Postup
1
Jáhly důkladně propláchněte a nechte okapat na cedníku. Do konvice dejte hřát 600 až 700 ml vody (jsou to asi dva hrnky; žádoucí je poměr jeden díl jáhel na dva díly vody).
2
Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli a houby, česnek, tymián, kmín a sůl a nechte chvilku společně dusit. Vmíchejte jáhly, zalijte horkou vodou, promíchejte, přikryjte pokličkou a na co nejnižším plameni duste patnáct až dvacet minut; nemíchejte
3
Přidejte papriku a cuketu, prohřejte, dochuťte a posypte semínky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)
Komentáře
Anonym
10.02.2008 11:37
Rizoto
Anonym
13.02.2008 08:04
Apetit 6/07
Anonym
15.10.2008 21:56
otestováno