Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1527 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 63 g
Tuky 102 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá variace

Suroviny

olivový olej 5 PL
středně velké hlavičky
tvaroh 250 g
jemný tučný, lze nahradit lučinou
pesto 2 PL
česnek 2 stroužky
najemno nasekaný
čerstvě nastrouhaný
bazalka
lístky na ozdobení

Postup

1
Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Vymastěte zapékací misku (měly by se do ní vejít všechny žampiony v jedné vrstvě).
2
Odřízněte nožky hub. Promíchejte tvaroh, pesto a česnek. Směs lžičkou naneste na žampiony a trochu ji přimáčkněte. Srovnejte houby do misky, posypte parmazánem, ozdobte troškou pesta a zakapejte olejem.
3
Pečte asi 20 minut, aby náplň zezlátla. Když žampiony pustí hodně šťávy, opatrně ji slijte, aby pokrm neplaval.
4
Před podáváním posypte lístky bazalky a parmazánem. Servírujte buď horké, nebo o pokojové teplotě.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

13.05.2010 08:56
Na dané množství náplně jsme potřebovali mnohem více žampionů - celé 400g balení a trochu více parmezánu tím pádem, jinak vše dle receptu a oba jsme si s přítelem královsky pochutnali!
19.04.2008 15:16
Manžel nerad jen ryze vegetariánskou stravu, tak jsem na vrstvu žampiónů přidala vrstvičku na proužků nakrájeného šunkového salámu a kvalitní hodně libové(Vahalovy) slaniny. Místo tvarohu jsem použila italskou ricottu, hotové zasypala petrželkou a bylo to voňavé, výborné. Ostatní vše dle receptu.Díky. I manžel byl velmi spokojen.
17.08.2006 12:16
tenhle recept mi byl inspirací ... neměla jsem pesto a tak jsem ho nahradila špenátem .... můžu jenom doporučit ... mňam

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč