Čokoládové brownies je vlastně rozpuštěná a znovu upečená čokoláda. Tenoučká křupavá vrstva na povrchu skrývá temné, hutné a hned po upečení i mírně tekuté jádro. Upéct (a vmžiku i sníst) ho zvládne doslova každý!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu: elektrickou na 160 stupňů, horkovzdušnou na 140 stupňů. Hranatou formu nebo pekáček vymažte a vyložte pečicím papírem.
Nalámanou čokoládu spolu s kousky másla rozpusťte (nad vodní lázní nebo velmi opatrně – po krátkých časech – v mikrovlnné troubě).
Vejce vyšlehejte do světlé pěny, pak přidejte cukr a pokračujte ve šlehání, až je směs hustá a lesklá.
Opatrně vmíchejte vaječnou pěnu do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku promísenou s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka.
Vlijte do formy a pečte asi 30 – 35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý ale suchý.
Vnitřek by měl zůstat hutný a lehce tekutý, drobečky, které ulpí na špejli, by měly být vlhké.
Upečené brownies nechte vychladnout ve formě (alespoň hodinu), během chladnutí se zpevní.
Nakrájejte je na cca 16 čtverečků. Ty po nakrájení ještě můžete nechat vychladnout na mřížce.
Komentáře
Jednoduché, rychlé, fantastické! Moje rodina si k nim vyžádala ještě šlehačku a zaprášilo se po nich asi do 10 minut. Doporučuji! :))