0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněný čokoládový dort

Plněný čokoládový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněný čokoládový dort

2.8 / 5. Počet hodnocení: 57
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5051 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 613 g
Tuky 217 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si chcete opravdu dopřát. Snadnější než se zdá.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
kakao 55 g
holandského typu
káva 190 ml
instantní, bez sedliny
máslo 150 g
změklé, na vymazání
krupicový cukr 220 g
vanilkový cukr 100 g
vejce 3 ks
velká, pokojové teploty
čokoláda na vaření 170 g
rozpuštěná
mouka pšeničná hladká 310 g
jedlá soda 1,5 ČL
sůl ½ ČL
Na ozdobu
marshmallow krém
cukrové a čokoládové zdobení
cukrová ozdoba ve tvaru růže

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Vymažte a vysypte tři dortové formy o průměru 16 centimetrů (pokud máte jen jednu, vždy před pečením ji nezapomeňte vymazat a vysypat ).

2 Do malé mísy dejte kakao, přilijte kávu, půl hrnku studené vody a dejte stranou. Ve velké míse našlehejte ručním elektrickým šlehačem máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem na světlý a nadýchaný krém; trvá to zhruba pět minut. Pak po jednom přidávejte vejce a poté přilijte rozpuštěnou čokoládu. Mouku promíchejte se sodou a solí a po třetinách přimíchávejte k čokoládové směsi, pak postupně přilijte i naředěnou kávu s kakaem.

3 Těsto rozdělte do forem a pečte asi dvacet minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli zabodnuté do těsta. Nechte vychladnout, vyklopte.

4 První korpus potřete marshmallow krémem, přiklopte druhým dílem, opět potřete a přiklopte třetím korpusem. Vršek dortu potřete silnější vrstvou marshmallow krému, zbytek dejte do cukrářského sáčku a krémem objeďte spoje, aby vznikl dojem, že krém přetéká. Dort ozdobte cukrovou růží.

NĚCO NAVÍC
MARSHMALLOW KRÉM
si můžete udělat doma: deset minut šlehejte 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru a pak ke směsi přimíchejte 213 g marshmallow pěny, kterou pod označením Marshmallow fluff seženete v Bakeshopu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Anonym

Prosím o radu jak se dělá ten MARSHMALLOW krém nevím kde mám hledat to "viz vše o marshmallow"Předem díky za radu.

Juliana Šímová

tak jsem to zkusila najít a tohle je výsledek. http://www.apetitonline.cz/recepty/1410-mini-moon-pies.html snad to je to správný

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč