V ničem si nezadá s opravdovým cheesecake. Dokonce má oproti němu jasnou výhodu – rozhodně po něm neztloustnete, protože cottage má vskutku symbolickou energetickou hodnotu. Jeho lehkost v kombinaci s pikantní limetkou vytvoří v tomto limetkovém koláči dokonalou harmonii.
Suroviny
Postup
Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v lednici.
V misce smíchejte cottage se zakysanou smetanou, přidejte cukr a šťávu z jednoho citronu.
Želatinu namočte na pět až deset minut ve 150 ml studené vody, počkejte, až nabobtná, a mírně ji ohřejte, aby se rozpustila. Smíchejte ji s připravenou směsí.
Směs nalijte na podklad ze sušenek a dejte na dvě až tři hodiny do lednice.
Dort ozdobte zbylým citronem nebo limetkou nakrájenými na kolečka a případně ještě bylinami nebo šlehačkou.
Tip Apetitu:
Kromě clubek vám poslouží i sušenky Bebe, klasické či čokoládové, esíčka nebo dětské piškoty. Nejsnadněji je rozdrobíte v mixéru – anebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Báječné nepečené cheesecaky: Připravte si malinový, cappuccino nebo Barbie(14 receptů)
- Báječné nepečené cheesecaky(14 receptů)
- 6 nepečených dezertů ze zakysané smetany(6 receptů)
Komentáře