0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové knedlíky se sýrem

Bramborové knedlíky se sýrem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2446 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 350 g
Tuky 61 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vtipná variace na knedlíky plněné uzeným. Pokud se nechcete vzdát masa, osmahněte na cibulce trochu slaniny a použijte ji místo strouhanky.

Suroviny

bramborové těsto 400 g
špenát 1 kg
čerstvý
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
eidam 120 g
s obsahem tuku v sušině 45%
máslo 40 g
strouhanka 50 g
muškátový oříšek 1 ČL
mletý

1 Bramborové těsto připravte podle návodu. Špenát operte, ponořte na deset vteřin do vroucí vody a sceďte. Vychlaďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Ochuťte solí, pepřem a rozdrceným česnekem.

2 Sýr nakrájejte na dvanáct kostek. Postupně je balte do špenátové hmoty a tvarujte do kuliček. Každou kuličku pak pečlivě zabalte do těsta. Knedlíky vhoďte do vroucí osolené vody a asi deset minut povařte.

Rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte strouhanku. Potom ji promíchejte s trochou soli a s muškátovým oříškem. Směsí posypte knedlíky a podávejte.

Když máte Čerstvý špenát
Počítejte s tím, že výrazně zmenší objem, takže ho nakupte dostatečné množství. V mikrotenovém sáčku vydrží v lednici dva až tři dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Strouhanku jsem nahradila na cibulce osmaženou anglickou slaninou, jak radí Apetit na začátku receptu. Jídlo bylo vynikající. Protože jsem milovník špenátu, chutnalo mi líp, než klasické knedlíky se zelím.

Anonym

Jsou skvělé! Neměla jsem listový špenát, a tak jsem udělala protlak (ochucený cibulkou, vejcem, česnekem, zahuštěný strouhankou) a sýr nastrouhala přímo do něj. Bylo to výborné!

Anonym

Jelikoz mi maso moc nechutna, ale knedliky zboznuju je tento recept pro me naprosto idealni. Delala jsem je uz nekolikrat a vzdy se povedli.

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč