Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné 60 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3709 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 511 g
Tuky 144 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé bochánky potěší každého! Zázvorové sušenky se skořicí si vychutnáte s voňvým čajem nebo kávou. Skělá mini sladkost, kterou si můžete dopřát každý den. 

Suroviny

máslo 150 g
přírodní
melasa 100 g
koupíte např. v Marks & Spencer nebo v prodejnách a koutcích zdravé výživy
vejce 1 ks
360–400 g podle potřeby
sůl ½ ČL
zázvor (mletý) 2 ČL
zázvor (čerstvý) 100 g
kandovaný, nasekaný na malé kousky
krystalový cukr
na obalování sušenek

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 ˚C.

2

Máslo utřete s cukrem do pěny, vetřete melasu a vejce.

3

Mouku prosijte se sodou, solí a kořením a postupně vetřete do máslové směsi.

4

Přidejte zázvor a zpracujte velmi vláčné těsto, které se vám ale nebude lepit na ruce; je možné, že budete muset ještě přidat trochu mouky.

5

Krystalový cukr nasypte do misky.

6

Z těsta tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a horní část obalte v cukru (můžete je obalit i celé, ale na spodní část se cukr rád připéká). Klaďte je na nevymaštěný plech asi pět centimetrů od sebe; pečením se z nich stanou baculaté sušenky.

7

Přibližně dvanáct minut pečte, pak plech vyjměte a postavte na mřížku. Až trochu vychladne, sušenky z něj sejměte a nechte je ještě odpočívat na mřížce, dokud úplně nevychladnou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

18.11.2014 21:57

Dobré!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...