0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí roláda s pomerančovým máslem

Krůtí roláda s pomerančovým máslem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3976 kcal
Bílkoviny 390 g
Sacharidy 131 g
Tuky 209 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se spojení masa a sladkých citrusů - s bramborovou kaší a pomerančovou omáčkou z výpeku je krůtí roláda opravdu jedinečná.

Suroviny

vcelku
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
nadrobno
pomerančová šťáva 150 ml
čerstvá
vývar kuřecí 150 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
pomeranč 1 ks
vyfiletovaný
Na pomerančové máslo
máslo 150 g
změklé
pomerančová kůra 1 PL
jemně strouhaná
šalvěj 2 PL
jemně strouhané
česnek 2
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Dobře promíchejte všechny přísady na pomerančové máslo. Krůtí prso prořízněte ze strany, ale
nedokrojte a rozevřete jako knihu (stranou, kde byla kůže, dolů). Přes plastový sáček ho rozklepejte na plát o síle 2–3 cm, osolte, opepřete a potřete asi dvěma třetinami pomerančového másla. Sviňte, zajistěte provázkem a zvenku potřete zbytkem másla.

2 Do pekáčku dejte cibuli a na ni položte krůtí roládu. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a dejte péct do trouby; podle potřeby podlévejte pomerančovou šťávou a vývarem. Po 40 minutách odklopte a za občasného přelévání vypečenou šťávou nechte dalších zhruba 30 minut zezlátnout. Roládu vyjměte a nechte na prkénku odpočinout.

3 Do výpeku vmíchejte mouku, zalijte zbytkem vývaru a pomerančové šťávy a přiveďte k varu. Podle chuti osolte a opepřete, případně rozřeďte vodou. Vařte společně 10–20 minut. Pokud chcete, šťávu můžete nyní propasírovat. Vložte do ní dílky pomeranče zbavené bílé blanky a ještě minutu povařte. Přelévejte přes plátky rolády, podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Komentáře

Alexandra Šovčíková

vynikajúce, sýte jedlo, spojenie pomaranča s mäsom bolo jemné, chute boli vyvážené..všetkým nám chutilo :)

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč