0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

4.1 / 5. Počet hodnocení: 179
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1954 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 198 g
Tuky 96 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Výsledkem je skvělá pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru. Doporučujeme!

Suroviny

hlíva 500 g
česnek 2 ks
palice rozebraná na stroužky, nevyloupané
cibule 1 ks
větší, na kolečka
olivový olej 4 PL
máslo 2 PL
bylinky 1 hrst
ideální je rozmarýn, tymián, majoránka nebo šalvěj
sůl
pepř
hrubě mletý
Na kaši
brambory 400 g
varný typ B nebo C
celer 400 g
mléko 200 ml
máslo 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené lístky např. polníček, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy.

3

Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte.

4

Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

5

Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut.

6

Přidejte máslo, přilijte mléko, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši.

7

Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit