Domácí zmrzlina semifreddo vás zchladí a vzpruží zároveň.
Suroviny
vejce
2
ks
žloutky a bílky zvlášť
krupicový cukr
100
g
smetana ke šlehání
250
ml
káva
10
ml
espresso
likér
2
PL
kávový likér (např. Kahlúa) + pár kapek na ozdobu
vanilkový lusk
1
ks
vyškrábnutá semínka
sušenky
200
g
italské cantuccini
Postup
1
Žloutky s cukrem vyšlehejte nad horkou vodní lázní. Poté přidejte dotuha vyšlehanou smetanu s vanilkou, kávu, likér a na závěr tuhý sníh z bílků. Dobře promíchejte a dejte do mrazáku na 3 hodiny zmrznout. Směs občas vyndejte a promíchejte.
2
Tvořítkem na zmrzlinu tvarujte kopečky, vkládejte je do připravené skleničky a prokládejte mandlovými sušenkami. Na závěr můžete pokapat kávovým likérem.