Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jestli je nějaká surovina, kterou nemůžu sehnat v dobré kvalitě, je to drůbež. Česká drůbež je hanebná, říká Pohlreich

Makro Czech Gastro Fest
ZDROJ: Makro Akademie
sdílet:

Na Makro Czech Gastro Fest, který se konal 12. a 13. dubna 2024 v pražském O2 universu, dorazily celebrity ze světa gastronomie. Zeptali jsme se jich, jestli je nějaká surovina, kterou často nemohou sehnat v kvalitě v jaké by si představovali.  

Festival jídla pod taktovkou Makra se letos opravdu vyvedl. Oproti minulému ročníku, který byl spojený s národním kolem soutěže soutěže Bocuse d'Or, měli lidé v rámci vstupenky všechny ochutnávky zdarma. A že bylo co ochutnávat.  

Na pódiu se odehrávaly různé cooking show. Za kuchyňským pultem se vystřídal vítěz národního kola Bocuse d'Or Dominik Unčovský, člen Makro Akademie Lukáš Čarný, kuchařky Kristína Nemčková a Miluše Mako a celý program uzavíral michelinský kuchař Konstantin Filippou z Vídně. Program moderovali Pavel Cejnar, Karel Kovy Kovář a Markéta Hrubešová. 

Kromě jejich jídel mohli návštěvníci ochutnat část menu z restaurací, které měly na festivalu stánky a také produkty značek, které na festivalu vystavovali. Po prostorách O2 universa se pohyboval i ambasador festivalu Zdeněk Pohlreich, který se ochotně fotil s fanoušky a povídal si s nimi.

Dominik Unčovský

Já si myslím, že v dnešní době máme tolik možností si vybrat to, co potřebujeme. Samozřejmě rozdíl je mezi potravinami, které jsou určené pro větší provozovny a pro fine dinnigové restaurace. Třeba pod naší značkou Chytrý kuchař seženete nakrájenou zeleninu, což ve velkém provozu usnadní hodně práce. Kuchaři fine dinnigových restaurací mají zase možnost nakupovat farmářské sezónní suroviny od lokálních prodejců, které jsou podle mě ve vysoké kvalitě. 

Zdeněk Pohlreich 

Drůbež. V České republice nikdo dobrou drůbež neprodukuje. Česká drůbež je hanebná.

Podívejte se, jak jsme známé kuchaře a kuchařky vyzpovídali:

Skryt pre seznam

Miluše Mako 

Já menu většinou upravuji podle sezóny, takže s kvalitou surovin nemám problém. Třeba dneska jsem připravovala ravioly plněné špenátem z kopřiv, které jsme včera natrhali.

Kristína Nemčková 

Myslím si, že asi ne. Já ráda cestuju za jídlem a baví mě na tom právě to, že ochutnám v daném místě lokální produkty. Nemám tendenci vozit je do Česka. Když se vrátím domů, tak chci zase jíst suroviny, které jsou pro naši zemi přirozené.  

Markéta Hrubešová

Já nejsem člověk, který si rád stěžuje. Myslím si, že když ty suroviny chce člověk sehnat, tak je sežene. Mám ale třeba strašně ráda zeleninu a tím, že bydlím u trhu, tak nemám problém sehnat ji v takové kvalitě v jaké bych si představovala, ale když nejsem zrovna doma a jsem mimo Prahu, tak si někdy říkám, že je skoro škoda, že ta zelenina není v lepší kondici.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín