0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Koprová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací.

Klasická koprovka s hovězím masem a knedlíky

Koprová omáčka se tradičně podává s houskovým knedlíkem a plátkem vařeného hovězího masa. Vyzkoušejte náš poctivý recept. Hovězí plec nebo krk se vaří ve vodě spolu s kořenovou zeleninou a vzniklý vývar se přidává do omáčky, což ji dodá silnou chuť.

Svěží koprovka s bramborami a vařeným vejcem

Další možností, jak si tradiční českou koprovou omáčku vychutnat, je podávat ji s novými bramborami a vařeným vejcem.

  • Tato varianta se připravuje z předem připraveného kuřecího vývaru, mléka a dvou druhů smetany –⁠ zakysané a smetany ke šlehání. Spojení dodává omáčce úžasnou krémovitost.
  • Na závěr je omáčka dochucena jabelčným octem, čerstvým koprem a cukrem. Máte-li rádi skladkokyselost, tato verze vám sedne.

Koprovka šéfkuchaře Tituse Eliáše

Recept od šéfkuchaře a majitele restaurací Na kopci, Na Konci a Bistro Santinka Tituse Eliáše je doslova vymazlený k dokonalosti.

  • Koprová omáčka se zde podává s plátky vařeného hovězího masa, novými bramborami a zastřeným vejcem.
  • Zvláštností je, že omáčka se nezahušťuje jíškou, ale toustovým chlebem.

Koprovka s pošírovaným vejcem

Máte rádi spojení koprové omáčky a vejce natvrdo? Inspirujte se naším receptem a připravte protentokrát pošírované vejce. Když žloutek vyteče, dodá omáčce ještě krémovější chuť. Podle našeho receptu navíc přípravu pošírovaného vejce zvládnete hravě!

Odlehčená koprovka s lososem

Vyzkoušejte koprovou omáčku připravit projednou jinak. Odlehčená verze z kuřecího vývaru, kopru a zakysané smetany podávaná s lososem a bramborami vás dostane souladem chutí a svěžestí!

Zdroj informací: časopis Apetit

Související články

KVÍZ: Jak jste zdatní v kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak jste zdatní v kuchyni?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okolí? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Autor: Sabina Jarošová

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit