Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (5x)
7. 8. 2023
Agliata se smaženým květákem
Apetit
Agliata se smaženým květákem
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (5x)

Agliata je italská česnekovo-chlebová omáčka, jejíž kořeny sahají až do dob starověkého Říma. Má pórkovou příbuznou, které se říká porrata. Jí se k vařenému či grilovanému masu, rybám i zelenině. Ale můžete si ji dát i ke špagetám či italským nokům, doplněnou spoustou petrželky na aspoň mírné osvěžení dechu. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na omáčku

Na květák

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2763 kcal
  • Bílkoviny 96 g
  • Sacharidy 216 g
  • Tuky 162 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/8

Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.

Související články