Agliata je italská česnekovo-chlebová omáčka, jejíž kořeny sahají až do dob starověkého Říma. Má pórkovou příbuznou, které se říká porrata. Jí se k vařenému či grilovanému masu, rybám i zelenině. Ale můžete si ji dát i ke špagetám či italským nokům, doplněnou spoustou petrželky na aspoň mírné osvěžení dechu.
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Na omáčku
Na květák
Na ozdobení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2763 kcal
- Bílkoviny 96 g
- Sacharidy 216 g
- Tuky 162 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2022/8
Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.