Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Amatriciana se zeleninou

3.8/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1788 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 196 g
Tuky 74 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zpracujte letní úrodu snadno a chutně. V těstovinách amatriciana je cuketa i paprika skvělá.

Související recepty

Suroviny

olej
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
malá
řapíkatý celer 1 ks
malá
chilli sušené
drcené
sůl
těstoviny 320 g
na ozdobu
bazalka
nasekaná, na ozdobu
petrželka
nasekaná, na ozdobu

Postup

1

V pánvi na 2 lžících oleje zpěňte 2 nasekané jarní cibulky, přidejte 1 malou papriku, 1 řapík celeru a 1 malou cuketu, vše na kostičky a opékejte 5 minut. Rozkrájejte na kostičky 100 g pancetty a na lžíci oleje je opečte spolu s drceným chilli dozlatova.

2

Zalijte lžící bílého vína a nechte odpařit, pak přidejte 330 g krájených rajčat, sůl a vařte 10 minut. Vmíchejte uvařené těstoviny, vypněte, přidejte strouhané pecorino, nasekanou bazalku a petrželku a opečenou zeleninu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...