Zpracujte letní úrodu snadno a chutně. V těstovinách amatriciana je cuketa i paprika skvělá.
Postup
1
V pánvi na 2 lžících oleje zpěňte 2 nasekané jarní cibulky, přidejte 1 malou papriku, 1 řapík celeru a 1 malou cuketu, vše na kostičky a opékejte 5 minut. Rozkrájejte na kostičky 100 g pancetty a na lžíci oleje je opečte spolu s drceným chilli dozlatova.
2
Zalijte lžící bílého vína a nechte odpařit, pak přidejte 330 g krájených rajčat, sůl a vařte 10 minut. Vmíchejte uvařené těstoviny, vypněte, přidejte strouhané pecorino, nasekanou bazalku a petrželku a opečenou zeleninu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )