Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře amatriciana
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře amatriciana

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4066 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 154 g
Tuky 290 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický italský recept přetvořený do pečeného kuřete a brambůrek. Pokud by vám chybělo pecorino, přidejte jej při podávání.

Související recepty

Suroviny

červená
olivový olej 3 PL
česnek 3 stroužky
oloupané
vydrhnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 4 snítky
nebo uzená slanina
rajče 400 g
alespoň polovina třešňových rajčátek

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Chilli papričku přepulte, zbavte semínek a stopky. Dejte ji do robotu, přidejte rajčatový protlak, olivový olej, česnek a vše rozmixujte. Směs promíchejte s kuřecími paličkami a spolu s bramborami rozložte do pekáče tak, aby všechno bylo v jedné vrstvě. Osolte, opepřete, přidejte tymián a rukama promíchejte. Dejte péct na 30 minut.

2

Potom přidejte slaninu a 15 minut pečte, nakonec přisypte rajčátka a ještě 15 minut dopečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...