Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 63
Do 45 minut Velmi snadné Pro 6 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3195 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 464 g
Tuky 69 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,“ napsala nám čtenářka a blogerka Kristýna Šostaričová. A právě tato čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty učarovala i nás. Polévka zahřeje, zasytí a je naprosto luxusní jako podzimní večeře s kouskem čerstvého pečiva.

Související recepty

Suroviny

čočka 300 g
předem namočená
mrkev 2 ks
očištěná
petržel 1 ks
očištěná
celer ¼ ks
očištěný
vývar zeleninový 1,8 l
tymián 2 snítka
česnek 3 stroužky
oloupaný
sůl a pepř
balzamikový ocet 2 PL
olivový olej 4 PL
petrželka 1 hrst

Postup

1

Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na malé kostičky. Čočku slijte a zalijte vývarem, přidejte tymián, bobkové listy a stroužky česneku. Vařte zakryté na mírném ohni 15 minut.

2

Z polévky vylovte česnek, stonky tymiánu a bobkové listy. Česnek rozmačkejte a vraťte do hrnce. Přidejte mrkev, petržel, celer, konzervu rajčat a konzervu protlaku. Vařte 15 minut pod pokličkou.

3

Mezitím nasekejte petrželku. Osolte a opepřete, vmíchejte balsamico, olivový olej a petrželku. Polévku podávejte horkou, nejlépe s čerstvou křupavou bagetou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

14.02.2016 12:14

Pro velký úspěch uvařeno 2x během jednoho týdne, příbuzenstvo spokojený :)

Apetit magazín