Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3098 kcal
Bílkoviny 136 g
Cukr 448 g
Tuky 69 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,“ napsala nám čtenářka a blogerka Kristýna Šostaričová. 

Suroviny

čočka 300 g
předem namočená
mrkev 2 ks
očištěná
petržel 1 ks
očištěná
celer 1 ks
očištěná
vývar zeleninový 1.8 l
tymián 2 snítka
bobkový list 2 ks
česnek 3 stroužky
oloupaný
400 g
konzerva krájená rajčata
rajčatový protlak 70 g
italský, v konzervě
sůl a pepř
2 PL
ocet balsamico
olivový olej 4 PL
hrst
lístky petrželky

1 Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na malé kostičky. Čočku slijte a zalijte vývarem, přidejte tymián, bobkové listy a stroužky česneku. Vařte zakryté na mírném ohni 15 minut.

2 Z polévky vylovte česnek, stonky tymiánu a bobkové listy. Česnek rozmačkejte a vraťte do hrnce. Přidejte mrkev, petržel, celer, konzervu rajčat a konzervu protlaku. Vařte 15 minut pod pokličkou.

3 Mezitím nasekejte petrželku. Osolte a opepřete, vmíchejte balsamico, olivový olej a petrželku. Polévku podávejte horkou, nejlépe s čerstvou křupavou bagetou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit