„Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,“ napsala nám čtenářka a blogerka Kristýna Šostaričová.
Postup
Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na malé kostičky. Čočku slijte a zalijte vývarem, přidejte tymián, bobkové listy a stroužky česneku. Vařte zakryté na mírném ohni 15 minut.
Z polévky vylovte česnek, stonky tymiánu a bobkové listy. Česnek rozmačkejte a vraťte do hrnce. Přidejte mrkev, petržel, celer, konzervu rajčat a konzervu protlaku. Vařte 15 minut pod pokličkou.
Mezitím nasekejte petrželku. Osolte a opepřete, vmíchejte balsamico, olivový olej a petrželku. Polévku podávejte horkou, nejlépe s čerstvou křupavou bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- Velikonoční půst prospívá tělu a pomůže s hubnutím: Začněte našimi recepty(15 receptů)
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů)
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů)
- Týdenní úsporná kuchařka 4. díl: Zkuste bylinkovo-špenátové smaženky či pikantní fazolačku(9 receptů)
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů)
Komentáře
14.02.2016 12:14
Pro velký úspěch uvařeno 2x
Pro velký úspěch uvařeno 2x během jednoho týdne, příbuzenstvo spokojený :)