„Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,“ napsala nám čtenářka a blogerka Kristýna Šostaričová.
Suroviny
1 Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na malé kostičky. Čočku slijte a zalijte vývarem, přidejte tymián, bobkové listy a stroužky česneku. Vařte zakryté na mírném ohni 15 minut.
2 Z polévky vylovte česnek, stonky tymiánu a bobkové listy. Česnek rozmačkejte a vraťte do hrnce. Přidejte mrkev, petržel, celer, konzervu rajčat a konzervu protlaku. Vařte 15 minut pod pokličkou.
3 Mezitím nasekejte petrželku. Osolte a opepřete, vmíchejte balsamico, olivový olej a petrželku. Polévku podávejte horkou, nejlépe s čerstvou křupavou bagetou.
Komentáře
Jan Čečrdle
14.02.2016 12:14
Pro velký úspěch uvařeno 2x
Pro velký úspěch uvařeno 2x během jednoho týdne, příbuzenstvo spokojený :)