Nenechte se zmást sladkým ananasem. Tato studená polévka je pěkně pikantní!
Suroviny
paprika červená
1
ks
ananasový kompot
1
ks
kousky (cca 400g)
limetová šťáva
2
PL
a plátky limetky na ozdobu
harissa
1
ČL
či sambal oelek či jiné chilly pasta
sůl
cukr
1
špetka
Postup
1
Papriku pečte v troubě zahřáté na 220 °C, až se na slupce udělají hnědé puchýře. Vyjměte, dejte na 10 minut do plastového sáčku zapařit a pak stáhněte slupku a odstraňte stopku se semeníkem.
2
Rozmixujte papriku s ananasem včetně šťávy a dochuťte zbylými přísadami. Podávejte například ve sklenkách či miskách ozdobené plátkem limetky.
NĚCO NAVÍC
Místo pečené papriky můžete použít 100 g naložené grilované papriky, kterou koupíte běžně v supermarketech.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7x studená polévka(7 receptů )