Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ananasovo-papriková polévka

Ananasovo-papriková polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 142 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 32 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nenechte se zmást sladkým ananasem. Tato studená polévka je pěkně pikantní!

Suroviny

paprika červená 1 ks
ananasový kompot 1 ks
kousky (cca 400g)
limetová šťáva 2 PL
a plátky limetky na ozdobu
harissa 1 ČL
či sambal oelek či jiné chilly pasta
sůl
cukr 1 špetka
1 Papriku pečte v troubě zahřáté na 220 °C, až se na slupce udělají hnědé puchýře. Vyjměte, dejte na 10 minut do plastového sáčku zapařit a pak stáhněte slupku a odstraňte stopku se semeníkem.

2 Rozmixujte papriku s ananasem včetně šťávy a dochuťte zbylými přísadami. Podávejte například ve sklenkách či miskách ozdobené plátkem limetky.

NĚCO NAVÍC

Místo pečené papriky můžete použít 100 g naložené grilované papriky, kterou koupíte běžně v supermarketech.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit