Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ananasovo-papriková polévka
Ananasovo-papriková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ananasovo-papriková polévka

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 142 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 32 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenechte se zmást sladkým ananasem. Tato studená polévka je pěkně pikantní!

Suroviny

kousky (cca 400g)
limetová šťáva 2 PL
a plátky limetky na ozdobu
harissa 1 ČL
či sambal oelek či jiné chilly pasta
sůl
cukr 1 špetka

Postup

1

Papriku pečte v troubě zahřáté na 220 °C, až se na slupce udělají hnědé puchýře. Vyjměte, dejte na 10 minut do plastového sáčku zapařit a pak stáhněte slupku a odstraňte stopku se semeníkem.

2

Rozmixujte papriku s ananasem včetně šťávy a dochuťte zbylými přísadami. Podávejte například ve sklenkách či miskách ozdobené plátkem limetky.

NĚCO NAVÍC
Místo pečené papriky můžete použít 100 g naložené grilované papriky, kterou koupíte běžně v supermarketech.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...