Základní recept na šťavnaté banánové muffiny můžete doplnit o kousky čokolády nebo nasekané ořechy. Banánové muffiny jsou verzí populárního banánového chlebíčku, ovšem v porci velké akorát do ruky. Jsou rovněž jednoduchým a rychlým způsobem, jak spotřebovat přezrálé banány, o které doma už nikdo nejeví zájem. Dejte jim druhou šanci zazářit a připravte z nich skvělou sladkou snídani či svačinu nebo dezert k odpolední kávě.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Důlky plechu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Zralé banány rozmačkejte v misce vidličkou téměř na kaši. Pokud ale v hmotě zůstanou i středně velké kousky banánů, vůbec to nevadí.
Utřete vejce s cukrem a máslem do nadýchané světlé pěny.
Do vaječné hmoty přidejte banány, pak mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a solí a kousky čokolády nebo ořechů. Krátce promíchejte a těsto rozdělte do košíčků. Těsto by mělo sahat cca do 2/3–3/4 výšky košíčků.
Pečte asi 20 minut dozlatova.
Ilustrační foto: Image Professionals