Základní recept můžete doplnit o kousky čokolády nebo nasekané ořechy. Banánové muffiny jsou verzí populárního banánového chlebíčku, ovšem v porci velké akorát do ruky. Jsou rovněž jednoduchým a rychlým způsobem, jak spotřebovat přezrálé banány, o které doma už nikdo nejeví zájem. Dejte jim druhou šanci zazářit a připravte z nich skvělou sladkou snídani či svačinu nebo dezert k odpolední kávě.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Případně můžete vymazat máslem a vysypat hrubou moukou.
Zralé banány rozmačkejte vidličkou. Pokud v hmotě zůstanou i kousky banánů, vůbec to nevadí.
Vejce utřete s cukrem a máslem do nadýchané světlé pěny. Vmíchejte banány.
Mouku smíchejte s kypřicím práškem a solí. Přidejte do banánové hmoty a zamíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte kousky čokolády nebo ořechů.
Těsto rozdělte do košíčků, mělo by zaplnit cca 3/4 výšky košíčků. Pečte asi 20 minut dozlatova.
Ilustrační foto: Image Professionals