Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 347
Do 30 minut Snadné 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2931 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 300 g
Tuky 161 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní recept můžete doplnit o kousky čokolády nebo nasekané ořechy. Banánové muffiny jsou verzí populárního banánového chlebíčku, ovšem v porci velké akorát do ruky. Jsou rovněž jednoduchým a rychlým způsobem, jak spotřebovat přezrálé banány, o které doma už nikdo nejeví zájem. Dejte jim druhou šanci zazářit a připravte z nich skvělou sladkou snídani či svačinu nebo dezert k odpolední kávě.

Suroviny

cca 200 g, zralé (klidně lehce přezrálé)
vejce 3 ks
velikost M
máslo 150 g
změklé
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
sůl 1 špetka
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná na kousky, lze nahradit nahrubo nasekanými ořechy (např. vlašskými, pekanovými, lískovými)

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Případně můžete vymazat máslem a vysypat hrubou moukou.

2

Zralé banány rozmačkejte vidličkou. Pokud v hmotě zůstanou i kousky banánů, vůbec to nevadí.

3

Vejce utřete s cukrem a máslem do nadýchané světlé pěny. Vmíchejte banány.

4

Mouku smíchejte s kypřicím práškem a solí. Přidejte do banánové hmoty a zamíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte kousky čokolády nebo ořechů.

5

Těsto rozdělte do košíčků, mělo by zaplnit cca 3/4 výšky košíčků. Pečte asi 20 minut dozlatova.

Ilustrační foto: Image Professionals

Autor: halová radka

Apetit magazín