Tohle je důkaz, že bezlepkový dezert může být hříšně dobrý. Bezlepkové brownies z červené řepy si ideálně bude rozumět s kvalitní vanilkovou zmrzlinou. Recept na brownies je neuvěřitelně jednoduchý a kromě řepy budete potřebovat také kvalitní tmavou čokoládu a mleté mandle. Do těsta můžete přidat i maliny nebo borůvky.
Suroviny
Postup
Uvařte asi 650 g červené řepy doměkka (bude to trvat asi 90 minut), po oloupání by vám jí mělo zbýt 550 g.
Nakrájejte ji na kousky a rozmixujte tyčovým mixérem.
225 g kvalitní hořké čokolády rozpusťte ve vodní lázni spolu se 120 g másla, přidejte rozmixovanou řepu a 150 g jemně mletých mandlí.
Tři velká vejce ušlehejte s cukrem (275 g) do pěny a opatrně ji vmíchejte do čokoládovo-řepné hmoty.
Směs nalijte do formy vyložené pečicím papírem, ideální je velikost asi 20 × 30 cm, pak bude mít dezert ideální výšku a propeče se tak akorát.
Pečte 25–30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C
Foto: Pixabay.com