Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 868 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 66 g
Tuky 49 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cukr 40 g
Jizerka 300 g
mléko 500 ml
sůl špetka
vejce 2 ks

Postup

1

Asi polovinu mléka trochu zahřejeme,aby bylo vlahé,přidáme do něj lžičku cukru a rozdrobíme kvasnice.

2

Necháme kynout v nádobě přikryté utěrkou.Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.

3

Odvážíme si ostatní suroviny,přidáme vzeslý kvásek a vlahý tuk.

4

Dobře zamícháme (můžeme i krátce rozšlehat).

5

Celou nádobu s těstem opět přikryjeme a necháme kynout na teplém místě.

6

Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, můžeme začít lívance péci. Já sypala skoř.cukrem a polévala žahourem z jahod...

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: kamoš

Apetit magazín