Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová tortilla s chorizem
Bramborová tortilla s chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová tortilla s chorizem

3/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2873 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 181 g
Tuky 155 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová tortilla je jednoduché jídlo, které dá vyniknout chuti použitých surovin. Klasická španělská tortilla de patatas se připravuje pouze z brambor a vajec, my jsme však do tortilly přidali cibuli a chorizo, a připravili tak variantu tortilla paisana. 

Suroviny

oloupané a nakrájené na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 8 ks
mléko hrnku
olivový olej 1 PL
nakrájené na tenké plátky
chorizo 220 g
měkká klobása na vaření
česnek 2 stroužky
podrcené
pažitka
nakrájená, na posypání

Postup

1

Rozehřejte troubu na 220°C. Dejte vařit v hrnci osolenou vodu a jak začne vřít, vsypte oloupané plátky brambor šetrně do vody a vařte zhruba 3–5 minut, pak opatrně slijte, abyste brambory nepolámali.

2

Vejce a mléko prošlehejte v nádobě s hubičkou. Opepřete podle chuti.

3

Větší část klobásy nakrájejte na plátky, menší část, určenou na ozdobu, na kostičky. V hlubší žáruvzdorné pánvi o průměru 22 cm s držadlem vhodným do trouby rozehřejte olej. Vsypte cibuli a klobásu nakrájenou na plátky a opékejte, až cibule změkne a klobása se opeče. Na závěr opékání přidejte česnek. Poprašte paprikou a restujte společně asi 1 minutu, pak vložte
do pánve plátky brambor a jemně promíchejte. 

4

Brambory lehce stlačte, aby se vytvořila kompaktní plochá vrstva. Ztlumte plamen na minimum. Na brambory nalijte vejce s mlékem. Jemně pánví zatřeste, aby se tekutina rovnoměrně rozlila. Opékejte bez míchání 2–3 minuty nebo déle, do momentu, než vejce začnou po stranách tuhnout. Pak přeneste do trouby a pečte 8–10 minut nebo dokud povrch nezezlátne.

5

Zatímco je tortilla v troubě, rozehřejte další pánev nasucho, vsypte klobásu nakrájenou
na kostičky a opečte je dozlatova. Vyjměte tortillu z trouby, nechte 5 minut chladnout, pak přesuňte na talíř. Posypte kostičkami choriza, pažitkou a nakrájejte na díly. Vhodnou přílohou je svěží zelený salát nebo nakládaná zelenina.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč