Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová tortilla s chorizem
Bramborová tortilla s chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová tortilla s chorizem

3/5 Počet hodnocení: 5
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2873 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 181 g
Tuky 155 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová tortilla je jednoduché jídlo, které dá vyniknout chuti použitých surovin. Klasická španělská tortilla de patatas se připravuje pouze z brambor a vajec, my jsme však do tortilly přidali cibuli a chorizo, a připravili tak variantu tortilla paisana. 

Suroviny

oloupané a nakrájené na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 8 ks
mléko hrnku
olivový olej 1 PL
nakrájené na tenké plátky
chorizo 220 g
měkká klobása na vaření
česnek 2 stroužky
podrcené
pažitka
nakrájená, na posypání

Postup

1

Rozehřejte troubu na 220°C. Dejte vařit v hrnci osolenou vodu a jak začne vřít, vsypte oloupané plátky brambor šetrně do vody a vařte zhruba 3–5 minut, pak opatrně slijte, abyste brambory nepolámali.

2

Vejce a mléko prošlehejte v nádobě s hubičkou. Opepřete podle chuti.

3

Větší část klobásy nakrájejte na plátky, menší část, určenou na ozdobu, na kostičky. V hlubší žáruvzdorné pánvi o průměru 22 cm s držadlem vhodným do trouby rozehřejte olej. Vsypte cibuli a klobásu nakrájenou na plátky a opékejte, až cibule změkne a klobása se opeče. Na závěr opékání přidejte česnek. Poprašte paprikou a restujte společně asi 1 minutu, pak vložte
do pánve plátky brambor a jemně promíchejte. 

4

Brambory lehce stlačte, aby se vytvořila kompaktní plochá vrstva. Ztlumte plamen na minimum. Na brambory nalijte vejce s mlékem. Jemně pánví zatřeste, aby se tekutina rovnoměrně rozlila. Opékejte bez míchání 2–3 minuty nebo déle, do momentu, než vejce začnou po stranách tuhnout. Pak přeneste do trouby a pečte 8–10 minut nebo dokud povrch nezezlátne.

5

Zatímco je tortilla v troubě, rozehřejte další pánev nasucho, vsypte klobásu nakrájenou
na kostičky a opečte je dozlatova. Vyjměte tortillu z trouby, nechte 5 minut chladnout, pak přesuňte na talíř. Posypte kostičkami choriza, pažitkou a nakrájejte na díly. Vhodnou přílohou je svěží zelený salát nebo nakládaná zelenina.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...